Prvak BiH otpustio Amerikanca

Brandon Fortenberry više nije član Igokee

Prvak BiH otpustio Amerikanca

M. Šljivak

Amerikanac Brandon Fortenberry više nije igrač Igokee.

Rukovodstvo tima iz Laktaša odlučilo je da raskine ugovor sa 26-godišnjim bekom, koji nije opravdao očekivanja u redovima bh. prvaka.

Brandon Fortenberry je za Igokeu nastupio u 15 utakmica ABA lige ove sezone. Prosječno je ubacivao 5.5 poena uz nešto preko dva skoka po meču, što je itekako slaba statistika za ovog košarkaša od kojeg se mnogo više očekivalo po dolasku iz bugarskog Balkana.

Nije poznato gdje će ovaj američki košarkaš nastaviti karijeru, a pored Igokee i Balkana, igrao je ranije još na univerzitetu Louisuana.

Igosi nakon 17 kola ABA lige zauzimaju veoma dobro šesto mjesto sa omjerom od devet pobjeda i osam poraza.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi