Radonjić: Nervoza nas je koštala poraza

Trener Crvene zvezde tužan nakon poraza

Radonjić: Nervoza nas je koštala poraza

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je razočaran nakon sinoćnjeg poraza njegovih košarkaša od Cibone u polufinalu Jadranske lige u Beogradu.

"Čestitke Ciboni na finalu i plasmanu u Euroligu. Težak poraz kada je to najmanje bilo potrebno. Odigrali smo na način koji nije bio dovoljno dobar da slavimo", rekao je crnogorski trener.

Radonjić je rekao kako su njegovi igrači odradili sve što je od njih tražio, ali je odbio dati odgovor na pitanje osjeća li se odgovornim za poraz u najvažnijoj utakmici sezone.

"Vidjeli smo odmah nervozu. Ušli smo u sve ono što nije bilo dobro. Cibona je to jako dobro koristila. Blassingame je dobro kontrolisao igru. U završnici je pogađao i imao je Šarića koji je bio sajan". 

"Na kraju smo stizali i došli u situaciju da možda slavimo. Jednostavno nismo uspjevali da dođemo do onoga što bi bilo na nivou da dođemo do pobjede. Procenat je bio katastrofalan". 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Mi postižemo najviše trojki, u čitavoj sezoni bili smo u dobro šuterskom statusu. Evidentno je bilo da start unio dosta nervoze. Ušli smo poslije u loš šut", istakao je Radonjić. 

"Ja se zahvaljujem navijačima. Bili su sa nama do samoga kraja. Borili smo se do samog kraja", zaključio je Dejan Radonjić koji nije želio komentirati zašto je u dvorani bilo "samo" devet hiljada ljudi za razliku od onih više od 20 hiljada koliko ih je bilo na utakmicama Eurocupa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.