Trener KK Burch za SportSport.ba

Šećerović: Pobjedom želimo zatvoriti prvi dio sezone

S. Mlaćo

Košarkaši Burcha nakon 10. odigranih kola u A-1 ligi na diobi su prvog mjesta sa Gradinom iz Srebrenika te Vogošćom, a u nedjelju će u goste posljednjeplasiranoj Gradini iz Tešnja.

Sve osim pobjede izabranika Kemala Šećerovića bilo bi veliko iznenađenje.

"Igramo protiv ekipe Gradine, ekipe koja ove sezone ne stoji baš najbolje, dok smo mi u jakom ritmu te igramo dobro košarku. Smatram da smo u ovoj utakmici favoriti, ali ulazimo sa velikim respektom, te želimo pobjedom zatvoriti prvi dio sezone", kazao je Šećerović za SportSport.ba.

Dobro je poznato da je Burch ove sezone jedan od glavnih kandidata za osvajanje prvog mjesta.

"Mi sa pobjedom ostajemo na diobi prvog mjesta što je za nas iskreno sjajan rezultat. Nismo očekivali da ćemo biti u ovo poziciji, ali radili smo vrijedno i rezultati su došli. Bit će lijepo da drugi dio prvenstva uđemo sa diobe prvog mjesta, a nažalost neki igrači zbog povreda nisu u punom pogonu. Međutim, mi imamo dovoljno igrača u rotaciji" , dodao je Kemal Šećerović, trener KK Burch Sarajevo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi