Široki deklasirao Igokeu u bh. derbiju

Široki savldao Igokeu

Široki deklasirao Igokeu u bh. derbiju

M. Šljivak

Košarkaši Širokog savladali su večeras na Pecari u 13. kolu ABA lige u bh. derbiju ekipu Igokee s uvjerljivih 78:50

Nakon uvodnih neefikasnih sedam minuta igre u kojima nije bilo puno poena Igosi su imali vodstvo 8:6, ali je završnica prve četvrtine u potpunosti pripala ekipi Širokog. Okrenuli su igru u svoju korist, te su nakon 10 minuta igre imali sedam poena prednosti 15:8. 

Serija Širokog od 15:0 trajala je do treće minute u drugoj četvrtini kada je Gordić konačno pogodio poene za Igose, ali je domaća ekipa i u ostatku drugog perioda igrala vrlo sigurno. Na poluvrijeme je Široki otišao s devet poena prednosti 32:23.

Široki je u trećoj dionici lagano podizao prednost. Bilo je i preko 20 poena razlike u pojedinim trenucima, a u posljednju dionicu je domaći tim ušao s uvjerljivih plus 20, 59:39. Lagano su Širokobriježani priveli utakmicu kraju, te su na kraju uvjerljivo slavili s 28 poena razlike.

Široki je do pobjede predvodio Ivan Opačak sa 17 poena, Jones je dodao 15, a Vragović 12 poena. Kod Igokee Branko Jorović je ubacio 13, a bh. reprezentativac Nemanja Gordić je dodao 11 uz pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.