Široki iznenadio Igokeu u Laktašima

Široki slavio

Široki iznenadio Igokeu u Laktašima

M. Šljivak

Košarkaši Širokog savladali su u trećem kolu Lige 4 kao gosti ekipu Igokee rezultatom 68:62, te su tako napravili iznenađenje, s obzirom na to da je Igokea u ovom susretu bila veliki favorit.

Prvi period je donio dosta izjednačenu košarku. Igralo se koš za koš, ali je Široki u finišu prve četvrtine uspio da se odvoji na četiri poena prednosti 17:13.  Široki je napravio seriju od 20:0, te su došli do vodstva od 31:12, a na poluvrijeeme su otišli sa 16 razlike, 38:22.

Održavali su gosti iz Širokog Brijega prednost tijekom trećeg perioda. Nakon 30 minuta igre bilo je 51:35, ali je Igokea uspjela da se u posljednjoj četvrtini da se približi. Međutim, Široki nije dozvolio preokret, te su na kraju stigli do zaslužene pobjede.

Dalibor Peršić je vodio Široki do pobjede sa 17 poena i 10 skokova, Katić je dodao 15, dok je Nemanja Gordić ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.