Široki ostao bez trenera

Bilinovac podnio ostavku

Široki ostao bez trenera

Košarkaši klub Široki Brijeg jutros je ostao bez trenera s obzirom da je Uprava kluba prihvatila ostavku koju je podnio Romeo Bilinovac.

Kao razlog njegovog odlaska sa klupe navedeni su loši rezultati kluba u ovoj sezoni u kojoj Široki ima dvije pobjede i četiri poraza.

"Nakon tri poraza zaredom, odlučio sam podnijeti ostavku na mjestu trenera prve momčadi, odnosno preuzeti odgovornosti za rezultate. To je moj moralni čin, jer sam previše vezan uz ovaj klub i da bi krenuo naprijed mora se nešto promijeniti. Ova momčad ima potencijala, ima perspektivu, može bolje i treba joj jedan impuls koji će je pokrenuti. Vjerujem da će klub naći najbolje rješenje, a ovi mladi dečki s kojima sam radio od njihova prvog koraka, u meni će ubuduće imati najvećeg navijača " izjavio je sad već bivši trener Širokog Romeo Bilinovac.

Široki će privremeno sa klupe voditi dosadašnji pomoćnik Mate Brekalo, a naredni meč u prvenstvu BiH ovaj tim igra za vikend protiv Bosne Royal Jelly u Skenderiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi