Široki savladao Igokeu, odlični nastupi Peršića i Gordića

Široki bolji od Igokee

Široki savladao Igokeu, odlični nastupi Peršića i Gordića

M. Šljivak

Košarkaši Širokog savladali su večeras u prvom susretu finalne serije prvenstva Bosne i Hercegovine ekipu Igokee na Pecari rezultatom 75:61, te su poveli s 1:0 u seriji.

Prvo poluvrijeme donijelo je mnogo bolju igru Širokog. Igokea je samo jednom imala vodstvo i to početnih 2:0, dok je ostatak prvog poluvremena potpuno pripao domaćim košarkašima. Prednost je u nekoliko navrata bila i dvocifrena, ali je Igokea u finišu prve dionice serijom od 5:0 uspjela da smanji zaostatak na minus šest, 19:13.

Nastavio je Široki s boljom igrom i u drugom periodu. Ipak, Igokea je na sredini druge četvrtine uspjela da dođe na samo minus tri, 29:26, ali je ostatak druge dionice potpuno pripao timu s Pecare. Serijom od 14:2 u posljednjih pet minuta prvog poluvremena, Široki je podigao prednost na 15 razlike, koliko je bilo nakon 20 minuta igre, 43:28.

Igokea je zaigrala nešto bolje u trećem periodu. Međutim, domaći nisu dozvolili preokret. Iako su Igosi ovaj dio igre dobili 18:14, u posljednju dionicu se ušlo s 11 poena prednosti za Široki, 57:46. Bez većih problema je Široki priveo susret kraju, te su došli do pobjede u ovom susretu i vodstva u finalnoj seriji od 1:0.

Domaće je do pobjede vodio bh. reprezentativac Dalibor Peršić s 20 poena, Robert Rikić je dodao 18 poena i 16 skokova, dok je na drugoj strani Nemanja Gordić ubacio 18 poena i 10 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.