Široki u drugom polufinalu slavio protiv Sparsa

Poznat i drugi finalista Kupa

Široki u drugom polufinalu slavio protiv Sparsa

Košarkaši Širokog su drugi finalisti Kupa BiH. Tim sa Pecare je večeras u Skenderiji bio bolji od Sparsa rezultatom 66:63 i tako izborio plasman u finale protiv Igokee.

Široki je nakon prve četvrtine vodio rezutatom 19:18, ali su Sparsi do poluvremena preokrenuli i na odmor otišli sa prednošću 34:31.

Treća četvrtina pripala je košarkašima Širokog koji su u njoj slavili sa 20:12 i tako došli u prednost uoči posljednje dionice.

Gosti iz Hercegovine su uspjeli sačuvati prednost i na kraju slaviti sa 66:63. Sparsi su imali napad za produžetak ili pobjedu, ali ga nisu uspjeli realizovati pa se Široki plasirao u finale.

Najefikasniji igrač ove utakmice bio je Toni Katić koji je ubacio 18 poena i dodao pet skokova za pobjednički tim Širokog. U ekipi Sparsa se najviše istakao Nedim Buza sa šesnaest poena, osam skokova i četiri asistencije.

Finalna utakmica  igra se u subotu 21.02.2015. godine Maloj dvorani Skenderije sa početkom u 17.00 sati

Kup BiH, polufinale:

Spars - Široki 63:66 (18:19, 16:12, 12:20, 17:15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.