Slijede utakmice sa Finskom i Crnom Gorom

U-18 košarkaška reprezentacija BiH

Slijede utakmice sa Finskom i Crnom Gorom

M. Skaka

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u drugu fazu U-18 Evropskog prvenstva divizije B koje se od 9. do 19. avgusta igra u Sarajevu.

Jučer su okončane i posljednje utakmice prve faze i poznat je raspored i termini utakmica druge faze u kojoj su se našle po dvije najbolje ekipe iz svake grupe.

U drugoj fazi, Bosna i Hercegovina se nalazi u grupi F u kojoj će se takmičiti sa Crnom Gorom, Finskom i Belgijom. Već u prvoj fazi, bh. juniori savladali su Belgiju sa 79:65, pa u grupu F prenosi jednu pobjeda, a odigraće još dva susreta: protiv Finske, 15. avgusta od 20.45 i protiv Crne Gore 16. avgusta od 18:30. Obje utakmice igraju se u dvorani KSC Ilidža.

Pored ovih ekipa u završnicu su se plasirale i Češka, Engleska, Izrael i Estonija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti