Sloboda u sjajnoj atmosferi bolja od borbenog Proma

Tuzlaci slavili pobjedu

Sloboda u sjajnoj atmosferi bolja od borbenog Proma

S. Mlaćo

U polufinalnom susretu Kupa FBiH sinoć su u sportskoj dvorani u Donjem Vakufu snage odmjerili KK Promo i KK Sloboda Tuzla, a gosti su slavili pobjedu rezulatom 79:51.

Domaći su u sjajnoj atmosferi i organizaciji meča na kojoj bi im mogli pozavidjeti i mnogo veći klubovi u našoj zemlji pružili veoma dobru i borbenu partiju protiv člana Lige 10, te na kraju zasluženo zaradili velike aplauze svojih navijača koji su do kraja napunili novoizgrađenu sportsku dvoranu u Donjem Vakufu.

Nakon prve četvrtine bilo je 20:18 za goste, a domaći se nisu predavali. Davali su zadnje atome svoje snage, međutim, gosti na pauzu odlaze sa prednošću 47:34, te je pitanje pobjednika već tada bilo poznato.

U drugom poluvremenu Tuzlaci rutinski održavaju prednost za konačnih 79:51.

Kod KK Promo istakao se Ranko Križanović sa deset poena, dok su dva manje dodali Radan i Japalak. Kod Slobode bolji od ostalih bili su Marko Rikalo i Mirza Hrnčić sa po 14 poena, dok je Božo Đumić dodao 11. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi