Sloboda želi pobjedu i plasman u play-off

Utakmica sezone

Sloboda želi pobjedu i plasman u play-off

Pred košarkašima Slobode još je jedna utakmica sezone. Nakon što su Ligu 6 otvorili skorom 3-1, uslijedilo je pet poraza. Međutim, Sloboda drži četvrtu poziciju sa pobjedom više od Leotara i sa realnim šansama da se plasira u play-off.

Slobodi treba pobjeda nad Širokim u posljednjem kolu ili pobjeda Zrinjskog u Mostaru nad Leotarom. 

„Najvažnije je da sudbinu imamo u svojim rukama. Poslije serije gostovanja i napornih utakmica igramo pred svojom publikom i želimo pobjedu. Nagrada za moje igrače bi svakako bio plasman u play-off“, izjavio je trener Damir Mulaomerović. 

Sloboda je u 2. kolu Lige 12 na svom parketu savladala Široki, a potom je u dva navrata poražena na Pecari. Posljednji put tijesno, faktički u posljednjim trenucima. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Svakako da ne treba zaboraviti konstantne probleme Tuzlaka sa povredama. U utakmici sa Leotarom ozlijedio se Ratko Petrić, dok se na nove bolove u peti žali Dejan Marković. Da li će njih dvojica biti u sastavu znat će se neposredno prije početka utakmice sa Širokim, koja se igra u nedjelju sa početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.