Sparsi savladali Slobodu

Prijateljska utakmica

Sparsi savladali Slobodu

D. Rakanović

Košarkaši Sparsa savladali su večeras u Sarajevu ekipu Slobode u pripremnom susretu rezultatom 87:76.

Početak susreta obje ekipe otvaraju u visokom ritmu, igralo se koš za koš do sredine prve dionice. Spars potom nakon zakucavanja Durme, i uspješno realizovanim kontranama stvaraju devet poena prednosti. Sa istom razlikom završena je prva dionica (24:15). 

Izabranici Velimira Gašića bolje otvaraju drugu dionicu i serijom od osam vezanih poena vraćaju se u utakmicu. Nakon minute odmora koju je zvao Marko Trbić, Sparsi su se trznuli i poenima Bajramovića prekinuli nekoliko minuta bez poena. (26:24) U nastavku četvrtine obje ekipe vrlo efikasno su igrale u napadu, Spars na poluvrijeme odlazi sa dva poena prednosti trojkom Kovačevića. (45:43)

Drugo poluvrijeme domaći košarkaši otvaraju serijom 9:0 i stižu do dvocifrene prednosti. Sredinom ovog perioda Sloboda je uspjela se vratiti na samo šest poena zaostatka (56:50), ali su domaćini odbili napad i na kraju trećeg perioda imali su 12 poena prednosti (68:56). 

U posljednjoj dionici Sparsi rutinski privode kraju utakmicu i slave rezuktatom 87:76.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Igor Josipović koji je postigao 21 poen, dok su Roko Rogić i Maksim Kovačević ubacili po 13 poena. 

U ekipi Slobode istakli su se Ljubomir Čampara i Enes Latifagić koji su ubacili po 15 poena i Almir Hasandić sa 13 ubačenih poena.

OKK SPARS ZIRAAT BANK - OKK SLOBODA    87:76  (24:15; 21:28; 23:13; 19:20)

OKK SPARS ZIRAAT BANK: Kočić, Stepanović 8, Grubelić, Rogić 13, Pirić, Reljić 4, Đokić 6, Kovačević 13, Bajramović 9, Bašić 5, Durmo 8, Josipović 21.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

OKK SLOBODA: Pilavdžić, Jakupović, Hasandić 13, Lužajić 4, Rikalo 10, Latifagić 15, Lasetović 2, Čampara 15, Dedajić, Čerkezović 9, Silađi 6, Ahmedović 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi