Sparsi slavili protiv Slobode

Prijateljski meč

Sparsi slavili protiv Slobode

M. Šljivak

Košarkaši Sparsa pobijedili su u prijateljskom meču ekipu Slobode u Mejdanu rezultatom 78:69.

Dosta dobar meč odigrala su ova dva tima, a na kraju je sarajevski tim upisao pobjedu.

Domaći su bolje ušli u susret. Sjajnom igrom u prvoj četvrtini stvorili su devet poena prednosti (25:16), da bi na poluvrijeme otišli sa plus sedam, 45:38.

Nastavak međutim pripada gostima iza Sarajeva. Tim Marka Trbića je uspio napraviti preokret, te je na kraju stigao do pobjede.

Najefijasniji u pobjedničkom timu su bili Ibrahim Durmo i Đorđe Mičić sa 15 po poena, dok su Đumović i Reljić ubacili po 12.

Kod Slobode Muratović, Đumić i Hasandić su ubacili po 15 poena.

Prijateljski meč:

Sloboda - Spars 69:78 (25:16, 20:16, 11:17, 16:20)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

SLOBODA: Pilavdžić, Čerkezović 3, Muratović 15. Jakupović, Hasandić 15, Ahemedović 1, Rikalo 10, Petrov 5, Latifagić 5, lasetović, Omerović, Đumić 15.

SPARS: Zahiragić 10, Durmo 15, Reljić 12, Stepanović, Babović 3, Sokolović 4, Đumović 12, Bašić 7, Kočić, Mičić 15, Sokolov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi