Stipanović Cedeviti donio prvi trofej u sezoni

Bh. centar MVP finala

Stipanović Cedeviti donio prvi trofej u sezoni

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite osvojili su ABA Superkup. Zagrebački tim je večeras u Baru pobijedio Budućnost VOLI rezultatom 78:69 uz jako dobre nastupe bh. košarkaša u ovom meču.

Fantastično je Cedevita ušla u meč. Potpuno su razbili crnogorskog prvaka u prvoj dionici. Budućnost je za deset minut ubacila samo dva poena i hrvatski prvak je imao prednost od plus 19 nakon prve četvrtine, 21:2.

Međutim, u drugoj dionici kao da su neki drugi košarkaši istrčali na teren. Budućnost je igrala sjajno, Cedevita očajno, a tim iz Podgorice je napravio veliki preokret. Drugu četvrtinu su dobili rezultatom 33:13 i na odmor su otišli sa poenom prednosti, 35:34.

Nastavak donosi bolju igru Cedevite. Imali su konstantno vodstvo, Budućnost je pokušavala da ih ugrozi, ali u tome na kraju nisu uspjeli.

Zagrebački tim je prelomio meč u finišu i postali su prvi tim koji je osvojio ABA Superkup.

Fantastičan je u redovima Cedevite bio bh. centar Andrija Stipanović. Ubacio je 20 poena uz devet skokova, Nichols je dodao 19, a Murphy 18 poena.

Džanan Musa je u ovom meču ubacio 10 poena, a imao j ei četiri skoka i dvije asistencije.

S druge strane Nikola Ivanović je ubacio 20 poena, a bh. košarkaš Nemanja Gordić je meč završio sa 12 poena i pet skokova.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Andrija Stipanović je na kraju ponio i nagradu za najkorisnijeg igrača finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi