Svitlica i Babić oprezne pred Tursku

Kvalifikacije za EP

Svitlica i Babić oprezne pred Tursku

E. Škorić

Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra putuje u Tursku, gdje ih u subotu od 16.00 časova po našem vremenu, očekuje kvalifikaciona utakmica za Evropsko prvenstvo 2017. protiv selekcije domaćina.

Izabranice Gorana Jovanovića u subotu će odmjeriti snage sa favorizovanim rivalom, a da li mogu i iznenaditi Turkinje na domaćem terenu, pitali smo pred put jednu od najiskusnijih igračica u redovima našeg tima, Draganu Svitlicu.

"Sve je moguće. U sportu je uvijek sve moguće", kaže Svitlica, preosi basket.ba.

"Mi u Tursku putujemo sa namjerom da damo svoj maksimum, a da li će taj maksimum biti dovoljan da iznenadimo domaćina, vidjećemo na terenu. Nama bi bodovi iz tog susreta značili opstanak u borbi za plasman na Eurobasket i sigurno je da ćemo dati sve od sebe da to i ostvarimo. Ipak, ako i ne uspijemo u toj namjeri, bar ćemo znati da smo dale svoj maksimum. Moram istaći da sam jako ponosna na ovaj tim, ovu mladu ekipu koja je sigurno jedna od najmlađih u kvalifikacijama. Jako je značajno što smo se opet okupile nakon pet godina i što imamo mladu reprezentaciju koja će sigurno dugi naredni niz godina biti na okupu".

Jedna od mlađih igračica u našoj selekciji, Nikolina Babić, puna je riječi hvale na račun turske reprezentacije, ali ističe da u sportu iznenađenja nisu rijetkost i da ima nade sve dok sudija ne označi kraj utakmice.

"Svjesne smo kvaliteta našeg rivala, ali mi idemo u Tursku da ostavimo srce na terenu i da se borimo do kraja. Što ne bismo mogle i iznenaditi Turkinje? Lopta je okrugla, a utakmica se igra 40 minuta. Imamo ogromnu želju i motiv, imamo mi i kvaliteta, pa ćemo vidjeti", poručuje Babić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti