Teletović i društvo sa Velikom Britanijom i Islandom

Žrijeb kvalifikacionih grupa za Eurobasket 2015. godine

Teletović i društvo sa Velikom Britanijom i Islandom

Teme:

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine čeka svoje protivnike u kvalifikacijama za Eurobasket koji će se 2015. godine igrati u Ukrajini. 

13:24 U ostalim grupama nalaze se: 

Grupa B: Crna Gora, Izrael, Bugarska, Holandija.
Grupa C: Njemačka, Poljska, Austrija, Luksemburg
Grupa D: Belgija, Makedonija, Bjelorusija, Danska.
Grupa E: Češka Republika, Gruzija, Portugal, Mađarska.
Grupa F: Latvija, Švedska, Slovačka, Rumunija
Grupa G: Italija, Rusija, Švicarska

13:22 Zmajevi se nalaze u grupi sa Velikom Britanijom i Islandom. 

13:18: "Bez obzira na sve loše vijesti koje ovih dana dolaze iz Ukrajine moram reći da naše pripreme idu po planu. Ovo će biti najbolji Eurobasket u historiji," rekao je Aleksandr Volkov legendarni ukrajinski košarkaš pred početak žrijeba.

12:44 Reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u prvoj jakosnoj skupini i na današnjem žrijebu ne može izvući Italiju, Latviju, Belgiju, Njemačku, Crnu Goru i Češku Republiku. 

Međutim to ne znači da će Zmajevim imati lagan žrijeb, jer su ispod nas rangirane odlične selekcije, poput Makedonije, Rusije, Gruzije, Poljske, Izraela, Švedske, Velike Britanije za koju će opet nastupati i najbolji košarkaš ove zemlje Luol Deng. 

Danas će u Barceloni biti izvučeno sedam grupa, pet sa po četiri reprezentacije i dvije sa po tri nacionalne selekcije. Plasman u Ukrajinu izborit će 13 reprezentacija. Sve prvoplasirane i šest najboljih drugoplasiranih. U grupama sa po četiri reprezentacije učinak drugoplasiranog protiv posljednje reprezentacije na tabeli neće se računati. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.