Titansi osvojili Nike EYBL turnir, Šehić blistao
Texas Titans

Titansi osvojili Nike EYBL turnir, Šehić blistao

M. Šljivak

Texas Titansi, predvođeni našim mladim košarkašem Samirom Šehićem, osvojili su Nike EYBL turnir nakon što su u finalnoj utakmici savladali Southern Stampede 66:65.

Iako godinu mlađi od svih učesnika turnira koji daje većinu budućih NBA igrača, Titansi su uspjeli stići do pobjede nakon dva produžetka, najviše zahvaljujući Šehiću.

Grubu utakmicu je obilježio veliki broj prekršaja, a nakon regularnog dijela utakmice Titansi su u prvi produžetak ušli opterećeni ličnim greškama. Činilo se kako će Southern Stampede stići do pobjede jer su imali vodstvo od dva razlike na nekoliko sekundi do kraja, ali onda na scenu stupa Šahić. Pogodio je u posljednjim sekundama za drugi produžetak, da bi u odlučujućem napadu Southern Stampedea nakon promašaja slobodnog bacanja jednog protivničkog igrača sjajno skočio u odbrani, te je na taj način Titansima pripala pobjeda.

Šehić je na parketu proveo samo 17 minuta zbog četiri lične greške, no to mu nije smetalo da ponovo ima double-double učinak od 14 poena i 10 skokova, a pritom je dodao i dvije blokade.

Ovo je prvi put u historiji Nike EYBL turnira da godinu mlađi tim osvoji ovo takmičenja, a velika većina ovih momaka koja igra na ovom turniru završi na prestižnim koledžima, te zaigra u NBA ligi.

Samir je nakon meča izrazio žaljenje što nije mogao nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine ovog ljeta, ali je najavio da jedva čeka poziv iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine kako bi zaigrao u najdražem dresu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti