Trener Mršić o Musinom nastupu: On je izuzetan!

Cedevita nadigrala Sutjesku

Trener Mršić o Musinom nastupu: On je izuzetan!

Košarkaši Cedevite sinoć su u okviru 15. kola regionalne ABA lige savladali Sutjesku rezultatom 73:50 i tako upisali sedmu pobjedom zaredom. 

Mladi bh. košarkaš Džanan Musa u ovoj utakmici je dobio veliku minutažu i za 23 minute provedene na parketu uspio je upisati sedam poena i jedanaest skokova, a njegovom partijom bio je oduševljen i trener Veljko Mršić.

"11 skokova za košarkaša koji igra na poziciji dvojke je izuzetna stvar. To je aspekt igre koji se ne može zaustaviti kod igrača i ako igrač ide na skok tu nema razlike u kategoriji između kadeta, juniora, koledža i profesionalca. Odigrali smo najbolju odbranu u ovoj sezoni i lagano smo dobili utakmicu."

Zadovoljstvo zbog pobjede nad Sutjeskom nije krio ni Džanan Musa. 

"Poslije utakmice protiv Laboral Kutxe koncentrirali smo se na ovu utakmicu i zadovoljni smo kako smo odigrali. Sada nas očekuje veliki derbi sa Cibonom. Danas ćemo imati analizu te utakmice i pokušat ćemo se što bolje pripremiti", izjavio je Musa za službenu stranicu Cedevite.

Zagrebački klub nakon sinoćnje pobjede zauzima prvu poziciju u ABA ligi sa jednim bodom više u odnosu na Budućnost iz Podgorice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti