U Sarajevu sutra počinje okupljanje košarkaških Zmajeva

Kreću pripreme za Eurobasket

U Sarajevu sutra počinje okupljanje košarkaških Zmajeva

E. Škorić

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se sutra u Sarajevu uoči početka priprema za evropsko prvenstvo u Sloveniji koje počinje u septembru.

Selektor reprezentacije BiH Aleksandar Petrović očekuje da će se na okupljanju pojaviti svi pozvani igrači, osim Zacha Wrighta koji će se ekipi pridružiti naknadno i kapitena Mirze Teletovića koji trenira individualno.


"Niko od igrača nije prijavio povrede ili neke druge probleme, tako da očekujem da će sutra u Sarajevo doći svi pozvani igrači. Wright će se priključiti ekipi naknadno, a Teletović ne može trenirati s ekipom do 1. augusta", kazao je Petrović Agenciji FENA.

Reprezentacija BiH trenirat će u Sarajevu sedam dana, a pripreme će nastaviti u Kranjskog Gori, gdje će raditi na kondiciji i taktici. Slijedi povratak u Sarajevo u kojem će ostati tri do četiri dana, a potom će u Sloveniji odigrati četiri pripremne utakmice. 

U Jesenicama, u kojim će igrati i utakmice grupne faze takmičenja na Eurobasketu, igrat će protiv domaće selekcije i Gruzije, dok će u Celju ponoviti meč protiv Gruzije, te odigrati susret protiv Rusije. 

"Udarni sedmodnevni dio priprema sastoji se od dva turnira, u Njemačkoj i Grčkoj, na kojima ćemo odigrati šest utakmica", kazao je Petrović.

Reprezentacija BiH u Njemačkoj će igrati protiv domaće selekcije, Grčke i Makedonije, dok će "Akropolis turniru" u Atini igrati protiv  Italije, Grčke i Latvije.

EP u Sloveniji igrat će se od 4. do 22. septembra 2013. godine. Košarkaši BiH igrat će u Jesenicama u B-grupi s Makedonijom, Litvanijom, Crnom Gorom, Latvijom i Srbijom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti