Utakmica koja nudi polufinale!

BiH protiv Armenije

Utakmica koja nudi polufinale!

Nakon prvog preliminarnog dijela Evropskog prvenstva za košarkaše do 16 godina (divizija B), koje se održava u Makedoniji, svi u taboru naše selekcije mogu biti i te kako zadovoljni.

Naši reprezentativci su prve četiri utakmice odigrali bez greške, a ono što posebno raduje je podatak da smo u četvrtfinalnu grupu prenijeli dva boda i da taj dio šampionata započinjemo sa malom ali značajnom prednošću.

Buza, Zahiragić, Lulić, Šipka, Predić, Ivković i ostali su u okviru grupe D protiv Danske i Estonije ostvarili pobjede izražene sa značajnijom razlikom, dok su u susretima sa Belgijom i Izraelom prikazali i zavidnu psihološku snagu, ovdje pogotovo mislimo na meč protiv Izraela kada su se naši reprezentativci "vadili" iz minusa od deset poena zaostatka da bi u triler završnici upisali pobjedu od jednog poena razlike.

Upravo ta pobjeda budući da je ostvarena protiv protivnika, koji je sa nama prešao u grupu F, donijela nam je dva boda, tako da je izgled naše u grupe pred narednu rundu šampionata sljedeći:

1. Mađarska 1/0
2. BiH 1/0
3. Izrael 0/1
4. Armenija 0/1

Pošto iz ove grupe dvije prvoplasirane ekipe idu u polufinale, a ukoliko pogledamo tabelu, jasno je da bi jedna pobjeda naše momke apsolutno približili pozicijama koje vode u polufinale (sa Izraelom ne igramo, baš kao i Mađarska sa Armenijom). Prije toga naravno da treba pobijediti Armeniju sa kojom naša selekcija igra večeras sa početkom u 21:15 sati u Strumici. Možda je upravo to ta jedna pobjeda.

Armenija je u dosadašnjem toku šampionata ostvarila dvije pobjede i dva poraza. Da li će zabilježiti treći poraz u srazu sa našim timom, kojem bi to bio peti uspjeh u nizu, saznat ćemo večeras. Podsjetimo, ukoliko naša reprezentacija uzme jedno od prva dva mjesta u grupi F, ide u polufinale. Pobjeda u polufinalu ne bi značila samo borbu za finale, ona bi značila i plasman u diviziju A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.