Video: BiH - Ukrajina 86:76

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Video: BiH - Ukrajina 86:76

A. Beganović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine trijumfom nad Ukrajinom (86:76) otvorila je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Od samog početka susreta naši reprezentativci imali su prednost, koja niti u jednom trenutku nije bila ozbiljnije ugrožena. Sjajnu partiju pružili su svi naši reprezentativci, no treba istaći fenomenalne Vardu i Domercanta koji su pokazali da će biti nosioci igre ovog tima.

Tokom cijelog susreta naš nacionalni košarkaški tim imao je prednost koja je u jednom momentu iznosila i 19 poena, no opuštanje u zadnjem dijelu utakmice koštalo nas je ubjedljivije pobjede.

Selektor Sabit Hadžić nakon prvog trijumfa u kvalifikacijama može biti zadovoljan, a kako i sam kaže, pogotovo odnosom i igrom u odbrani.

U 2. kolu Bosna i Hercegovina će gostovati u Mađarskoj.

Samo na SportSport.ba pogledajte najzanimljivije detalje susreta i izjave aktera iz oba tabora.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.