Višestruke prvakinje neće nastupati u prvenstvu BiH

KŽK Čelik bez nastupa u seniorskoj konkurenciji

Višestruke prvakinje neće nastupati u prvenstvu BiH

Piše: D. Kurbegović Powered by:
Ono što smo najavljivali tokom proteklih nekoliko mjeseci u petak je postalo i zvanično – seniorska ekipa košarkaškog ženskog kluba Čelik neće nastupati u Prvenstvu BiH naredne sezone.

Naime, u petak, 8.septembra istekao je rok za potvrdu učešća klubova u Prvenstvu BIH za narednu sezonu, a ekipa KŽK Čelik nije potvrdila svoje učešće do naznačenog roka, što znači da se naredne sezone u Zenici neće igrati seniorska košarka u ženskoj konkurenciji.

Na žalost, apeli društvenoj zajednici da se pomogne klubu koji je u protekle četiri godine osvojio pet trofeja ostali su samo mrtvo slovo na papiru što je dovelo do odustajanja Čelika od Prvenstva BIH u narednoj sezoni.

Projekat koji je trajao protekle četiri godine i koji je rezultirao odličnim rezultatima polako, ali sigurno odlazi u historiju, a s njim najvjerovatnije i klub koji je bio među rijetkim sportskim kolektivima koji je u Zenicu donosio titule, a samim tim i radost navijačima.

Klub iz Zenice se želi zahvaliti jedinom i najboljem stručnjaku u Bosni i Hercegovini kada je ženska košarka u pitanju Slobodanu Kecmanu i poželjeti mu mnogo sreće u budućem radu, kao i svim igračicama, posebno onim koje su u prošloj sezoni nastupale za naš klub kada su napravile "incident“ igrajući finale Kupa BIH i finale Prvenstva iako to niko nije očekivao jer se radilo o ekipi čija je prosječna starost iznosila 19 godina.

Nadamo se da će naši navijači u nedostatku seniorske košarke, pratiti nastupe juniorki u Ligi mladih i da ćemo se zajedno radovati pobjedama djevojčica.

Na kraju naredne sezone titula prvaka države u seniorskoj konkurenciji slavit će se u nekom drugom gradu, jer u Zenici neće sigurno.


Liga BiH za žene