Vukoičić: Čestitam igračima, teško savladati Partizan

"Pravi košarkaški ambijent"

Vukoičić: Čestitam igračima, teško savladati Partizan

A. Haznadarević

Nakon velike pobjede Crvene zvezde nad Partizanom rezultatom 84:76, trener pobjedničke momčadi Vlada Vukoičić nije skrivao oduševljenje.

"Čestitam svojim igračima, a također i navijačima oba tima, to je nešto što bi trebalo da bude normalno. Ovo je bio pravi ambijent, u kojem i košarka treba da se igra. Navijači su se pobrinuli da sve protekne kako treba, a košarka se igra zbog njih", istakao je Vukoičić, te nastavio:

 

"Jako je teško pobijediti Partizan u bilo kom meču, a mi smo to učinili već dva puta ove sezone prije ove utakmice. Znali smo da nam to diže samopouzdanje, ali je isto tako još više podiglo motivaciju igrača Partizana". 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

"Oni su igrali izvanredno u odbrani, ali i u napadu. Znali su da nas kazne i zadrže na dobrom odstojanju. U prvom poluvremenu smo odigrali loše u napadu, nismo imali mnogo problema u igri u pet, ali smo loše organizovali veliki broj napada, dok je Partizan kontrolisao skok. Možda i ključni trenutak utakmice desio se pri rezultatu 46:31, kada smo mi postigli koš, a Partizan promašio šest slobodnih bacanja. U drugom poluvremenu je viđena drugačija slika, odigrali smo timski, imali smo dobru tranziciju, šut nas je krenuo i bili smo koncentrisaniji i murdiji nego u prvom. U finišu smo igrali sa tri beka, što nismo radili ove sezone, a na taj način smo htjeli da iskontrolišemo napad i privedemo utakmicu kraju", zaključio je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti