Završena četvrta sezona AKOL-a

NKP slavio u finalu

Završena četvrta sezona AKOL-a

M. Šljivak

Jedina amaterska košarkaška liga u BiH, AKOL, završena je u vikendu iz nas.

Nakon juniorske ekipe kalesijske Bosne, Neona, Talenata, NKP Kalesija je četvrta ekipa koja je ponijela titulu najbolje amaterske košarkaške ekipe u BiH.

Ova ekipa je u finalu savladala Bingo Premier Tuzla rezultatom 36:25, te je tako postala četvrta ekipa s titulom u AKOL-u.

Pored pehara namijenjenom pobjedniku, uručena su i priznanja najboljim pojedincima.

Pehar za najboljeg skakača, nazvanog po Edinu Salahareviću nekadašnjem krilnom centru Sloboda Dite, uručen je Admiru Deliću iz ekipe NKP. 

Pehar za najboljeg strijelca četvrte sezone AKOL-a, nazvan po Jasminu Hadžiću – Bati, legendi kalesijske košarke, je dobio Adnan Arnautalić iz ekipe CORSO BiH Tuzla, koja nije uspjela izboriti doigravanje.

Od ove sezone se uručuje i priznanje za najboljeg asistenta, a i ovo priznanje je otišlo u ruke Adnana Arnautalića.

MVP (najkorisniji igrač) četvrte sezone AKOL-a je Hasib Buljubašić iz Srebrenika, koji je predvodio ekipu do prve pozicije u regularnom dijelu sezone, ali su u doigravanju zaustavljeni u polufinalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.