Zeničanke protiv Medveščaka žele nastaviti pozitivan niz

Odlučujuća utakmica za KŽK Čelik

Zeničanke protiv Medveščaka žele nastaviti pozitivan niz

Dino Kurbegović

Košarkašice Čelika u posljednja dva kola Superlige u MŽRKL-u ostvarile su dvije pobjede. Nakon pobjede protiv Triglava u Sloveniji, izabranice Slobodana Kecmana u prošlom kolu su na domaćem terenu savladali lidera na tabeli i glavnog favorita za osvajanje regionalne lige ekipu Radivoj Koraća.

Zeničanke su sa ove dvije pobjede pokazale da posjeduju kvalitet, ali mnogo nesreće u ovoj sezoni i dosta izgubljenih utakmica u posljednjim minutama i sekundama, uticali su da klub iz Zenice ima minimalne šanse da se plasira među četiri ekipe i ostvari plasman na final-four gdje im je sigurno po kvalitetu i mjesto.

Naredno kolo u srijedu donosi gostovanje u Zagrebu kod ekipe Medveščaka, koji je u prvoj utakmici u Zenici savladao Zeničanke 66:72, iako su do posljednje minute izabranice Slobodana Kecmana čitavo vrijeme imale prednost.

Za KŽK Čelik utakmica u Zagrebu je sigurno i odlučujuća, jer moraju pobijediti domaćina, te osluškivati druge rezultate. Ni dvije pobjede u posljednja dva kola ne garantuju četvrto mjesto, ali ako budu imali sreće, Zeničanke bi mogle doći do tako željenog četvrtog mjesta.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Utakmica Medveščak-Čelik igra se u srijedu u Zagrebu s početkom u 18:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti