Zeničanke u Skoplju uvjerljive protiv ekipe Badel 1862

Ženska regionalna liga u košarci

Zeničanke u Skoplju uvjerljive protiv ekipe Badel 1862

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika upisale su treću pobjedu u grupi "B" Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige.

Sinoć su Zeničanke u Skoplju sa 20 poena razlike - 45:65 (13:16, 9:14, 11:21 i 12:14) pobijedile domaći sastav Badel 1862.

Od početka susreta djevojke trenera Slobodana Kecmana imale su rezultatsku prednost, a posebno dobre su bile u 2. i 3. četvrtini koje su uvjerljivo riješile u svoju korist. Aida Kalušić postigla je 17 poena uz 8 skokova. Nataša Popović ubacila je 15 poena uz 13 skokova, dok je Maida Rahmanović imala učinak od 12 poena.

Sve košarkašice Čelika dobile su priliku nastupiti u premijernom susretu na tlu Makedonije. U narednom kolu, Čelik koji ima omjer od 3 pobjede i jednog poraza će 3. decembra u Areni Zenica u derbiju ugostiti ekipu Athlete Celje.

U istoj grupi Radivoj Koraća je bio bolji od Grosbasketa 95:71. Na čelu tabele je Athlete Celje sa 4 pobjede iz isto toliko utakmica. Čelik i Radivoj Korać imaju po 3 pobjede i poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.