Zimićev novi klub, Triland, pretrpio poraz
Bivši centar Bosne nastupa u dresu Trilanda

20. kolo A1 lige

Zimićev novi klub, Triland, pretrpio poraz

M. Skaka

Zbog učešća ekipa KK Play Off na FIBA turnirima u Beču i Londonu krajem marta i početkom aprila, KK Play Off IPSA je sinoć, samo dan nakon teškog susreta u Zenici protiv Orlovika (96:100) odigrao susret 20. kola A1 lige protiv ekipe Trilanda i ostvario petu pobjedu u nizu.

Utakmica je opravdala epitet istinskog Sarajevskog derbija u okviru A1 lige. Ekipa Trilanda pojačana Emirom Zimićem, doskorašnjim centrom KK Bosna ASA BHT odlično otvara utakmicu i zahvaljujući odličnom Murisu Memiću i raspoloženom Esmiru Guzonjiću rješava prvu četvrtinu u svoju korist rezultatom 18:21. Triland nastavlja sa odličnom igrom i u drugoj četvrtini, te sa dva efektna zakucavanja Zimića odlazi na +14 u 13. minuti susreta (38:24). Play Off Ipsa se do kraja poluvremena odličnom odbranom i efikasnom igrom u napadu Tarčina, Kenana Kalamujića i Amerikanca Brenta Cowles-a vraća u igru i na poluvrijeme odlazi sa -4 (42:46).

U drugom poluvremenu potpuno druga slika na terenu. Igrači Play Off Ipsa igraju daju svoj maksimum u odbrani i fantastičnom realizacijom u napadu posebno Ermina Tarčina (šut za 3 poena 5/4 u drugom poluvremenu), te Faruka Kalamujića (10 poena, 5 skokova) u potpunosti preokreću rezultat koji na kraju treće četvrtine glasi 71:66.

U posljednjoj četvrtini primjetna je nervoza igrača Trilanda koji pokušavaju stići rezultat ponekad i nerezonskim šutevima za 3 poena što Play Off Ipsa znalački koristi. Rezultat iz minute u minutu raste i minutu i trideset sekundi prije kraja već je nedostižnih 92:80 za Play Off Ipsa. Do kraja utakmice domaća ekipa je uspjela još povećati prednost i konačan rezultat glasi 96:81.

U ovoj, po kvalitetu utakmici nivoa Lige 12, Play Off Ipsa je pružio sigurno najbolju partiju ove sezone. Najefikasniji igrač u domaćoj ekipi, a ujedno i utakmice bio je Ermin Tarčin sa 26 poena, zatim Amerikanac Brent Cowles sa 18, te Damir Palata sa 17 postignutih poena. Kod domaće ekipe vrijedi istaći odličnu igru drugog Amerikanca Staley-a Fletchera (6 poena, 6 ukradenih lopti, 4 asistencije), te braće Kalamujić i Ognjena Brave koji je pružio odličnu partiju iako je igrao sa slomljenim prstom na ruci. Takođe još veći značaj pobjedi Play Off Ipsa daje činjenica da su nastupali bez jednog od najboljih igrača Adelma Delića koji je povrijeđen dan ranije na utakmici u Zenici protiv Orlovika iz Žepča.

Kod gostiju najefikasniji su bili Muris Memić sa 18, te Taletović i Džubur sa po 15 postignutih poena.
Ovom pobjedom Play Off Ipsa se učvrstio na 2. mjestu A1 lige.

U sljedećem – redovnom 16.kolu Play Off Ipsa gostuje u Bihaću, a Triland putuje u Tešanj.

KK PLAY OFF IPSA – KK TRILAND  96:81
(18:21, 24:25, 29:20, 25:15)
Dvorana: KSC „ILIDŽA“
Gledalaca: 350

PLAY OFF IPSA: Zasela , Tucaković, Jašarević , Cowles 18, Palata 17, Kalamujić F. 10, Fletcher 6, Kalamujić K. 13, Tarčin 26, Bravo 6.  Trener: Goran Lojo
TRILAND: Džaferović 1, Taletović 15, Selimbegović, Subašić, Radan, Memić 18, Bahtanović,  Jamaković 6, Džubur 17, Jerkić , Guzonjić 15, Zimić 9. Trener: Mirko Jugović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.