Čistač cipela iz Andaluzije postao bitan dio Olimpijade

Zanimljiva priča

Čistač cipela iz Andaluzije postao bitan dio Olimpijade

Pedesetogodišnji Andalužanin Javier Castano radi kao ulični čistač cipela. Ipak, ovaj nekadašnji grafički dizajner postao je nenadano jako bitan bio Olimpijskih igara koje će se 2016. godine održati u Rio de Janeiru.

Naime, ovaj Španac je 2007. godine na Twitter "rezervisao" adresu @riodejaneiro nakon čega domaćin naredne ljetne Olimpijade nije mogao računati na najjednostavniju i najbolju domenu, ali čistač cipela se odlučio brazilskom gradu i organizatorima pokloniti adresu koju je registrovao gotovo prije deset godina.

Čak šta više, organizatori nisu ni pitali Javiera da im pokloni adresu, nego je on to samostalno učinio, ali su očito nespretni Brazilci tek nedavno odgovorili kako pristaju uzeti ponuđenu adresu.

"Ljudima čistim cipele, a sada sam u položaju da učinim nešto za osam miliona stanovnika Rio de Janeira. U budućnosti ću razveseliti i 180 miliona Japanaca", rekao je Andalužanin koji je već rezervisao i domenu @tokyo2020 za Igre u japanskoj prijestolnici.

Od čišćenja cipela Javier dnevno zaradi oko 30 eura, ali mu ne pada na pamet prodavati adrese na Twitteru, on ih jednostavno poklanja i tako postaje jako bitan dio olimpijskog pokreta. Ko zna možda mu domaćini upute posebnu pozivnicu tokom održavanja Olimpijskih igara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.