Ferdinand: Moyes nam nije dao da jedemo čips
Foto: EPA

Otkrio u autobiografiji

Ferdinand: Moyes nam nije dao da jedemo čips

E. Škorić

Bivši stoper Manchester Uniteda Rio Ferdinand otkrio je neke zanimljive stvari u svlačionice na Old Traffordu.

Moyes je svojevremeno “uništio United”, koji je preuzeo prošlog ljeta, ali se nije proslavio. U aprilu ove godine je dobio otkaz, pa ga je naslijedio Louis van Gaal.

Ferdinand je u međuvremenu napustio United i potpisao za QPR, pa je tako u nedjelju igrao protiv bivšeg kluba na Old Traffordu. 

U autobiografiji “Dvije strane”, koju The Sun objavljuje u dijelovima, Ferdinand je otkrio da su igrači bili zbunjeni porukama Moyesa i određenim načinima rada.

“Čips nije nešto oko se treba svađati. No, momci su bili bijesni. I šta mislite šta se desilo kada je Moyes otišao, a Giggs preuzeo prvi tim? Moyesa nije bilo 20 minuta  tu, a mi smo se zagrijavali za prvi trening i jedan od igrača je rekao kako moramo pričati s Giggsom, da nam sredi da ponovo jedemo čips”, objavio je Ferdinand.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.