Meč Srbija – Albanija inspiracija za epizodu South Parka?

Dron je u modi

Meč Srbija – Albanija inspiracija za epizodu South Parka?

Kvalifikacioni meč za odlazak na EURO 2016 između fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije poslužio je kao inspiracija za novu epizodu čuvene animirane serije South Park.

Utakmica koja je prekinuta 14. oktobra ove godine u 42. minutu, pri rezultatu 0:0, kada se iznad terena stadiona JNA pojavio dron sa zastavom "velike Albanije".

Uslijedili su veliki incidenti na samom terenu, navijači su utrčali na travnjak, neki od njih se i fizički obračunali sa gostujućim fudbalerima, a Disciplinska komisija UEFA registrovala je utakmicu službenim rezultatom 3:0 za Srbiju. Ipak, istovremeno je isto tijelo donijelo odluku da se Srbiji oduzmu tri boda. Oba nacionalna saveza su kažnjena novčano sa po 100.000 eura, a Srbija će uz to i naredna dva meča igrati pred praznim tribinama.

Incidenti na stadionu u Humskoj bili su u žiži svjetske javnosti pa i ne čudi što je bespilotna letjelica ekspresno dobila mjesto i u čuvenoj humorističkoj animiranoj seriji South Park. 

U trejleru Cartman i Butters u garaži pronalaze dron, a za ostalo ćemo morati da sačekamo srijedu kada je premijera nove epizode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.