Prije bi se reklo da je Zenit portugalski klub
Foto: EPA

Zanimljivo

Prije bi se reklo da je Zenit portugalski klub

E. Škorić

Od 18 sati svoj susret petog kola grupne Lige prvaka igraju Zenit i Benfica.

Ruski klub je u St. Petersburgu ugostio Benficu u važnom meču jer bi se moglo odlučiti koji klub (ne)će igrati osminu finala najelitnijeg klupskog natjecanja.

Ono što je zanimljivo, više Portugalaca ima ruski tim nego li portugalski. Za Zenit od prve minute nastupa Danny, dok je u igru ubrzo ušao i Neto (umjesto povrijeđenog Lombaertsa).

Benfica ima samo dva Portugalca prijavljena za večerašnju utakmicu. Riječ je o Almeidi, lijevom beku, te Pizziju, koji je na klupi. 

Zanimljivo da je čak i trener Zenita Portugalac. Podsjetimo, Andre Villas-Boas vodi ruski klub. Lisabonce također vodi Portugalac, Jorge Jesus.

Sve u svemu, čudno da jedan portugalski tim u timu ima dvojicu Portugalaca (jedan starter). Najveći dio igrača Benfice dolazi iz Južne Amerike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.