Schweini zaradio više za godinu nego Ana za 11

Bastian nije sponzoruša

Schweini zaradio više za godinu nego Ana za 11

Kako njihova veza postaje ozbiljnija, tako se svjetska ali ji sportska javnost sve više interesuje za privatni život njemačkog fudbaler Bastiana Schweinsteigera i srbijanske teniserke Ane Ivanović.

Igrač Bayerna i reprezentativac Njemačke Bastian Schweinsteiger samo u prošloj godini zaradio je duplo više novca od svoje partnerke i najbolje teniserke Srbije Ane Ivanović. Njih dvoje su zajedno u 2014. godini zaradili 27 miliona dolara ili 65.853 prosječnih plata u Srbiji, piše Kurir.

Teniserka se već petu godinu zaredom nalazi u Top 10 sportistkinja s najvećom godišnjom zaradom, a u 2015. ušla je sa inkasiranih 13.000.000 dolara samo od turnira. 

S druge strane kapiten fudbalske selekcije Njemačke već pet sezona igra u Bayernu za godišnju platu od 13.000.000 dolara, a Srbijanka je toliku sumu zaradila na svim turnirima za 11 godina karijere.

Naravno i Bastian i Ana imaju svoje lične ugovore, a interesantno je da je srbijanska teniserka zaštitno lice njemačke kompanije Adidas, čije kopačke, ali i klupsku i reprezentativnu opremu nosi njen dečko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.