Jasmin Memišević novi predsjednik NK Čelik

Održana vanredna sjednica Skupštine

Jasmin Memišević novi predsjednik NK Čelik

D. Kurbegović

Nakon što je prošlog vikenda održana peticija za održavanje vanredne sjednice Skupštine NK Čelik iz Zenice, danas je ista održana u sali Gradskog vijeća Zenica. Za večerašnji kvorum historijske prve sjednice Skupštine po novom Statutu bilo je potrebno 60, a odazvalo se 144 člana Skupštine.

Na dnevnom redu je bilo glasanje za novi Tehnički odbor, Nadzorni odbor, te Upravni odbor.  U Tehnički odbor izabrani su Haris Bjelošević, Emin Dedić, Nezir Škaljo, Mirza Kadić i Amar Vejzagić. Nakon glasanja Nadzorni odbor je izglasan u sastavu: Kenan Ćurovac, Tarik Hadžimahmutović, Robert Jonjić, Nura Soldin, Dejan Livančić, Mehmed Drino, Haris Turkić, Harun Čolić, Lordan Iličić.

Za novog predsjednika Čelika u naredne dvije godine izabran je 45-godišnji Jasmin Memišević, koji je zanimljivo bio jedini kandidat za ovu funkciju. Ovaj bivši nogometaš Čelika s crno-crvenima je osvojio tri titule prvaka BiH i dva Kupa BiH. Trenutno je zaposlen u administraciji RMU Breza, te je delegat na Drugoj ligi FBiH. Uz Memiševića u Upravnom odboru kluba biće još Miralem Nalić, Amir Merdžić, Benjamin Terzić i Vitomir Paškalj. Tako se može konstatirat da su klub s Bilinog Polja preuzeli bivše legende Čelika.

Novi predsjednik se i obratio članovima Skupštine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vi ćete gledati ovaj novi Upravni odbor još dugo, nadam se da će biti više članova kluba, ta cifra mora biti 4000-5000 od članova u narednom periodu. Moramo klub da dignemo na mnogo veći nivo u svakom segmentu. Prioritet kluba je organizacija Omladinskog pogona, to mora biti osnov i prioritet. Svake godine moramo izbacivati četiri-pet igrača iz svog pogona, ne treba nam gomilanje igrača sa strane. Imamo potencijal i domaće snage, moramo imati dobre trenere, ne one koji vise po kladionicama, nego koji će se školovati, koji su dobri i pošteni ljudi, te koji mogu nešto naučiti našu djecu. Saradnja s Gradom i klubovima u kantonu, te Savezom mora biti neupitna, moramo raditi još više na tom planu. Ja sam otvoren, već ujutru krećem na posao i rješavamo probleme koji su ispred nas. Biće teško, preteško, ali sam uvjeren da ćemo biti uspješni. Ovo je prva Uprava koja nije politička, nego su je izabrali članovi kluba i po tome smo posebni", kazao je Jasmin Memišević.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi