Adebayor otkrio koja mu je najveća greška u karijeri

Bilo ih je dosta, a je li ovo najveća?

Adebayor otkrio koja mu je najveća greška u karijeri

Togoanski napadač Emanuel Adebayor ima veoma dobru karijeru koja je možda prije vremena krenula nizbrdo.

Adebayor (33) je svojevremeno igrao za Monaco, Arsenal, Manchester City, Real Madrid i Tottenham, a trenutno je član turskog Basaksehira. 

On je u veoma zanimljivom intervjuu za engleske medije otkrio koja je to, po njegovom mišljenju najveća greška u karijeri. 

"Imao sam veoma lijepa iskustva u Engleskoj gdje sam igrao za neke od najboljih klubova u državi. Bio sam veoma sretan tamo, moja porodica također. Jedina greška koju sam napravio je transfer u Crystal Palace u januaru 2016. godine. Uradio sam to kako bi zadovoljio moje agente koji su mi govorili: 'Manu, moraš početi igrati ponovo!' To je bila najveća greška moje karijere", rekao je Adebayor.

Podsjetimo, Adebayor je u protekloj polusezoni za Basaksehir odigrao 11 mečeva te je postigao šest golova uz jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi