Aloisi: Nyema iz Bosne donosi pobjednički mentalitet

U Australiji oduševljeni bivšim igračem Želje

Aloisi: Nyema iz Bosne donosi pobjednički mentalitet

E. Škorić

John Aloisi, trener australske momčadi Melbourne Heart, oduševljen je što u svojoj momčadi od ovog ljeta ima Patricka Nyema Gerthardta (26), bivšeg nogometaša Željezničara.

Nyema je potpisao dvogodišnji ugovor s Melbourneom ovog ljeta, a nedavno je upisao dva nastupa za Liberiju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

 

"Patrick će puno donijeti klubu. Vidimo da mu najviše odgovara pozicija zadnjeg veznog, ali on je svestran. Igrao je u Bosni prošle godine i osvojio duplu krunu, pa donosi pobjednički mentalitet. Također je reprezentativac Liberije, tako da ima puno iskustva", kazao je Aloisi, dodavši:

 

"Imali smo dobre povratne informacije od ljudi koje poznajemo u Evropi, ali rekli su nam da je, osim što je dobar igrač, i dobra osoba. To je također važan čimbenik za naš klub".

 

"Drago mi je što sam ovdje. Vidimo sam zasad dosta lijepih stvari, kako u klubu, tako i u gradu, tako da sam uvjeren da ću biti sretan. Imao sam dobro iskustvo u BiH, imali smo veliku momčad i uživali u fantastičnoj sezoni, izgubivši samo par utakmica, ali ja sam uzbuđen pred izazove u Australiji", kazao je Nyema, koji je prije dvije sedmice stigao u Australiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.