Atleticu pripala golijada u Leverkusenu
Epa

Osmina finala Lige prvaka

Atleticu pripala golijada u Leverkusenu

Fudbaleri Atletico Madrida ostvarili su večeras pobjedu u prvom meču osmine finala Lige prvaka i jednom nogom se plasirali u četvrtfinale. 

Na BayAreni u Leverkusenu domaći Bayer je propustio priliku da se revanšira Atleticu za eliminaciju u istoj fazi Lige prvaka prije dvije sezone, a ovoga puta zabilježen je poraz od 4:2.

U prvom poluvremenu Atletico se pokazao u boljem svjetlu. Već u 17. minuti na semaforu je stajalo 1:0 za Jorgandžije, a gol za vodstvo je postigao Niguez koji je s ivice šesnaesterca fantastično pogodio suprotni ugao. 

Samo osam minuta kasnije prednost Atletica je udvostručio Griezmann, kojem je nakon kontranapada asistirao Gameiro, a to je ujedno bio i posljednji pogodak u prvom poluvremenu utakmice. 

U trećoj minuti nastavka Bayer je uspio smanjiti prednost gostiju. Bellarabi je nakon asistencije Hendrichsa pogodio za 2:1, da bi u 59. minuti treći gol Atleticu donio Gameiro koji je prethodno bio precizan sa bijele tačke.  

Uspjeli su domaći u nastavku, tačnije u 68. minuti, da smanje na 3:2. Nakon centaršuta s lijeve strane golman gostiju Moya pokušao je odbiti loptu, ali je pogodio crnogorskog fudbalera od kojeg se lopta odbila u mrežu.

Konačan rezultat u 86. minuti postavio je rezervista Torres. Španac je nakon centaršuta Vrsaljka skočio visoko i snažno zabio glavom za konačnih 4:2.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi