Atromitos slavio na Koševu

Bordo tim izgubio 2:1

Atromitos slavio na Koševu

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva pružili su solidnu partiju u prvom meču trećeg pretkola Evropske lige protiv Atromitosa, ali nedovoljno dobru da se izbjegne poraz. Iako se u utakmicama protiv grčkih timova predviđa mali broj golova, večeras ih je ipak bilo.

Na žalost navijača Sarajeva i svih nas koji pratimo naše klubove u Evropi, dvije lopte završile su u mreži Dejana Bandovića. Sarajevo je bolje otvorilo utakmicu, ali je Atromitos prvi poveo.

Pitu je izveo korner za goste s lijeve strane, Bandović je nesigurno istrčao na rub peterca, a stoper Grka Fitanidis glavom loptu šalje u prazan gol. Hladan tuš za domaće, koji ipak uspijevaju da se vrate.

Bordo tim je do izjednačenja stigao u 26. minuti. Puzigaća je opalio projektil iskosa s lijeve strane, Cennano je bio nemoćan na liniji gostujućeg gola. U 32. minuti Velkoski je pogodio živi zid iz slobodnog udarca, a iz drugog pokušaja je ponovo izblokiran i na kraju svega samo korner.

Puzigaća je novi projektil prema golu Atromitosa uputio u 39. minuti, ali lopta ide preko gola. Stojčev je u 42. minuti lukavo pokušao, no ostalo je 1:1. Radovac je u završnici prvog dijela izblokiran. Do odlaska na odmor mreže se više nisu tresle.

Sarajevo je, kako se moglo i očekivati, u nastavku krenulo po pobjedu, dok je Atromitos strpljivo gradio svaki svoj napad i svim silama čuvao rezultat od 26. minute (1:1). Nije Sarajevo uspijevalo stvoriti neke veće šanse. Puzigaća je četvrti put šutirao u 65. minuti, no ravno u golmana, a 30-ak sekundi kasnije Bilbija očajno šutira i lopta odlazi preko gola. 

Kako je vrijeme odmicalo, igrači u bordo dresovima sve više su stiskali goste, ali nisu pronalazili rješenja za dobro posloženu grčku odbranu. Dok su nervozni domaći navijači iščekivali novi gol svojih ljubimaca, dočekao ih je hladan tuš. Petnaestak minuta prije kraja susreta Nastos pogađa za 1:2. U završnici utakmice, Stojčev s distance prizemno šutira, lopta na kraju u korneru. Bila je to ponajbolja šansa Sarajeva u drugom dijelu, ali ostalo je 2:1 za goste.

Ovom su pobjedom Grci, jasno, došli na prag plasmana u play-off, no ne treba otpisati bordo momke. Ne zaboravite da je i Haugesund imao 1:0 u prvoj utakmici na Koševu, pa je u Norveškoj poražen s 3:1. Neka se isto dogodi i u Grčkoj.

FK Sarajevo - Atromitos 1:2 (Puzigaća 26/ Fytanidis 11, Nastos 75)

SARAJEVO: Bandović, Barić, Tatomirović, Dupovac, Stojčev, Cimirot, Puzigaća, Okić, Velkoski, Radovac, Bilbija.

ATROMITOS: Cennano, Tavlaridis, Fytanidis, Nastos, Giannoulis, Lazzaridis, Napoleoni, Dimoutsos, Pitu, Eduardo Brito, Karamanos.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.