Bailly: Trebao sam preći u City, ali onda me nazvao Mourinho
Foto: EPA

Telefonski poziv je bio dovoljan da Bailly završi u Unitedu

Bailly: Trebao sam preći u City, ali onda me nazvao Mourinho

Defanzivac Manchester Uniteda Eric Bailly je otkrio da je u prošlosti propustio priliku potpisati za Manchester City, nakon telefonskog poziva koji je dobio od trenera Uniteda Josea Mourinha.

Još dok je nastupao za Villarreal, Baillyja su mnogi smatrali jednim od najperspektivinijih mladih defanzivaca u Evropi. Shodno tome, Bailly se nalazio na listi želja mnogih evropskih velikana, uključujući i Manchester City.

Ipak, telefonski poziv od Josea Mourinha je bio dovoljan da ga ubijedi da se priključi Unitedu.

"Bio sam u Obali Slonovače, kada sam dobio poziv sa portugalskog broja. Predstavio se, ali nisam mu vjerovao na početku", rekao je Bailly novinarima Mirrora.

"Prije nego što sam došao u Manchester United, City je bio taj koji je bio zainteresovan za mene. U svojim planovima, ja sam već bio tamo. Ali tada se sve promijenilo."

"Osjećao sam da je Mourinho taj koji me uistinu želi. Pokazao je više interesa, nazvao me i zbog toga sam sada u Manchester Unitedu", dodao je fudbaler iz Obale Slonovače.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Manchester City je kontaktirao mog menadžera, Barcelona je, takođe, razgovarala sa mojim menadžerom, ali oni nisu bili toliko zainteresovani kao Mourinho. On je insistirao na mom transferu. Uvijek sam smatrao da je on dobar trener za defanzivce. Gledao sam Varanea u Realu i primijetio njegov napredak pod Mourinhom, zato sam znao da mi on može pomoći u razvoju", dodao je Bailly.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti