Barcelona dogovorila dolazak zvijezde, ali Valverde rekao "ne"

Ne želi popularnog vezistu u timu

Barcelona dogovorila dolazak zvijezde, ali Valverde rekao "ne"

Španski stručnjak na klupi Barcelone Ernesto Valverde očito uživa veliko povjerenje uprave ovog kluba. 

Valverde je u Barcu došao prošlog ljeta, a već je pokazao da je pravi izbor za Katalonce, a u kluba su to znali prepoznati. Upravo zbog toga on ima priliku da kaže svoje mišljenje o igračima koji bi trebali doći i čak da stavi veto na njihov dolazak ako mu se ne sviđaju. 

Jedan takav je Mesut Ozil. Španski mediji prenose kako je Barca dogovorila transfer ovog njemačkog fudbalera iz Arsenala za 20 miliona eura, ali da je Valverde rekao 'ne'. Razlozi zbog kojih Valverde ne želi Ozila u svom timu nemaju veze sa fudbalom, već sa njegovim privatnim životom. Naime, Valverde je navodno dobro informisan o ne baš sportskom životu Ozila van terena, ali i o emotivnim problemima u koje često zna upasti. Upravo zbog toga ga ne želi imati u svom timu, iako bi vjerovatno, kada je teren u pitanju, bio veliko pojačanje za Barcu. 

Podsjetimo, španski mediji su prenijeli da je Ozil od Barce tražio platu od čak 19 miliona eura što bi također bio problem, ali smatra se da bi tokom pregovora Katalonci mogli da smanje tu cifru. Ovome dodajmo da Ozil ima ugovor sa Arsenalom do narednog ljeta i da će vjerovatno zbog toga tokom januara promijeniti klub. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti