Barcelona osvojila utješni trofej
Foto: EPA

Kup kralja pripao Barci

Barcelona osvojila utješni trofej

M. Šljivak

Fudbaleri Barcelone osvojili su trofej Kupa kralja. Katalonci su večeras u finalu odigranom na stadionu Vicente Calderon u Madridu pobijedili Deportivo Alaves s 3:1, te su ipak uspjeli lošu sezonu okonča trofejom.

Dobar meč viđen je u Madridu, posebno u prvom poluvremenu kada su postignuta četiri gola.

Alaves je imao prvu veliku šansu. Ibai Gomez je uzdrmao stativu gola Barcelone, ali već u narednom napadu je stigla kazna. Lionel Messi je pogodio za 1:0.

Samo tri minute kasnije Alaves je izjednačio. Prekrasan gol je postigao Theo Hernandez za 1:1.

Međutim, do kraja prvog poluvremena dva gola u mreži Alavesa. Neymar je u 45. minuti pogodio za novo vodstvo Barce (2:1), da bi u trećoj minuti nadoknade Paco Alacer pogodio za 3:1.

Nastavak nije donio golove. Barca je bez većih problema sačuvala prednost i došla je do trofeja u Kupu kralja.

Alaves će za prvi trofej čekati neku drugu šansu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kup kralja, finale:

Barcelona - Alaves 3:1



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi