Barcelona započela izgradnju stadiona Johan Cruyff
Foto: EPA

Postavljen kamen temeljac

Barcelona započela izgradnju stadiona Johan Cruyff

Danas je, postavljanjem kamena temeljca, svečano započela gradanja stadiona Johan Cruyff, koji će biti novi dom Barcelone B, te Barcelone Femini, ženske ekipe slavnog katalonskog kluba.

U Barceloni su odlučili novi stadion nazvati po legendi kluba Johanu Cruyffu, koji je preminuo u martu prošle godine.

Legendarni Holanđanin je u Barcelonu stigao iz Ajaxa 1973. godine, a iako je kao igrač uspio osvojiti samo jednu titulu prvaka Španije i jedan trofej u Kupu Kralja, kao trener je predvodio Katalonce do četiri titule državnog prvaka, te do prve titule kluba Kupa šampiona. 

Cruyff je imao i jednu od ključnih uloga u razvijanju slavne Barcine škole fudbala, La Masije, koja je "proizvela" zvijezde poput Xavija, Inieste i Messija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi