Barton smatra da mu je izrečena previsoka kazna

Ljut na FA

Barton smatra da mu je izrečena previsoka kazna

E. Škorić

Joey Barton je suspendovan na 18 mjeseci zbog kršenja pravila o klađenju na nogometne utakmice.

Engleski nogometni savez nipošto ne dozvoljava igračima da igraju igre na sreću, a kladionica je strogo zabranjena, ali veznjak Burnleyja nije se držao pravila, pa je suspendovan na godinu i pol dana.

On se od marta 2006. do maja 2016. godine kladio na 1260 događaja, što ga je na kraju skupo koštalo i zato je žestoko kažnjen.

"Jako sam razočaran zbog ove kazne. Odluka me tjera u mirovinu. Neke zabrane izrečene igračima  ranije su daleko manje od mojih, a radilo se o većim prekršajima. Neki su čak i direktno utjecali na rezultate, a bolje su prošli nego ja", rekao je Barton.

Barton se smatra jednim od kontroverznijih engleskih igrača, a u karijeri je igrao za Manchester City, Newcastle, QPR, Marseille, Rnagers, a sada je član Burnleyja. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

U dresu engleske reprezentacije Barton je odigrao samo jednu utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi