Bayern bez problema do drugog kola
Foto: Kicker

DFB Pokal, 1. kolo

Bayern bez problema do drugog kola

E. Škorić

Minhenski Bayern očekivano lako je prošao Munster u prvom kolu njemačkog DFB Pokala.

Bavarci su u gostima kod niželigaša Munstera slavili s 4:1, a strijelci za njemačkog prvaka bili su Goetze, Muller, Alaba i Pizarro. Utješni gol za domaći tim postigao je Krohne u 88. s bijele tačke.

Mensur Mujdža nije igrao za Freiburg, koji je slavio u gostima kod Triera s 2:0 uz pogotke Schustera u 51., odnosno Guetea u 68. minuti.

Arminia Bielefeld je s 4:1 bila bolja od Sandhausena, dok je Karlsruher s 3:1 slavio protiv nižerazrednog Neubrandenburga u gostima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

DFB Pokal, 1. kolo:
Bielefeld - Sandhausen 4:1 (Schuppan 42, Klos 57, Dick 60, Muller 64)
Munster - Bayern 1:4 (Krohne 88 - penal, Goetze 19, Muller 29, Alaba 52, Pizarro 72)
Neubrandenburg - Karlsruher 1:3 (Fischer 48/ Krebs 51, Mauerberger 55, Micanski 67)
Trier - Freiburg 0:2 (Schuster 51, Guete 68)

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti