Bayern iznenada vraća golmana iz penzije?

Zbog povrede Neuera

Bayern iznenada vraća golmana iz penzije?

Povreda Manuela Neuera stvorila je neočekivane probleme Carlu Ancelottiju, koji će u narednom periodu na poziciji prvog golmana koristiti Svena Ulreicha.

Kapiten Bavaraca morat će na operaciju stopala zbog koje će s terena izbivati tri do četiri mjeseca, a u Bayernu su iznenada ostali u deficitu sa golmanima s obzirom da je u novonastaloj situaciji drugi golman postao 17-godišnji Christian Fruchtl.

Njemački mediji pišu da je Ancelotti već uputio poziv Tomu Starkeu da se vrati u ekipu. Ovaj 36-godišnjak se penzionisao po završetku prošle sezone, ali postoji realna šansa da ipak nastavi karijeru, što vjerovatno ni sam nije mogao ni slutiti.

Iako se u proteklih pet godina u Bayernu nije nabranio, Starkeovo iskustvo moglo bi biti od velikog značaja Bavarcima, a Ancelotti se ne želi kockati i dovoditi u situaciju da mora ovisiti o Fruchtlu koji nema nikakvog iskustva u seniorskom fudbalu. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern u narednom periodu očekuje niz zahtjevnih utakmica u Bundesligi i Ligi prvaka, a jasno je da će bez Neuera njemački šampion biti mnogo ranjiviji.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi