Bayern u velikom stilu do nove titule prvaka!
Foto: EPA

27. titula prvaka za Bavarce

Bayern u velikom stilu do nove titule prvaka!

M. Šljivak

Minhenski Bayern odbranio je naslov prvaka Njemačke. Bavarci su večeras na gostovanju pregazili Wolfsburg rezultatom 6:0, te su tri kola prije kraja osigurali 27. naslov u klupskoj historiji.

Nakon što je danas RB Leipzig kiksao protiv Ingolstadta (0:0), bilo je jasno da će Bayern eventualnom pobjedom doći do novog naslova. To se na kraju desilo i Bavarci su sa šest golova u mreži počastili domaćine.

Poveli su u 19. minuti. David Alaba je prekrasno pogodio za 0:1, da bi do kraja poluvremena Robert Lewandowski s dva gola povećao prednost gostiju iz Minhena na 3:0.

Nastavak meča donosi potpunu katastrofu za Wolfsburg. Robben je u 66. minuti povećao prednost na 4:0, da bi posao u ovom meču završili Thomas Muller i Joshua Kimmich za konačnih 6:0.

Bavarci su tako na lagan način stigli do 27. naslova prvaka Njemačke, dok je Wolfsburg u teškoj situaciju i boriće se za opstanak.

Bundesliga, 31. kolo:

Wolfsburg - Bayern 0:6

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi