Benfica bolja od Juventusa u prvoj polufinalnoj utakmici

Pobjeda portugalskog prvaka

Benfica bolja od Juventusa u prvoj polufinalnoj utakmici

U prvoj utakmici polufinala Evropske lige Benfica je savladala Juventus rezultatom 2:1.

Oba trenera su pred utakmicu imala velikih problema jer nisu mogli računati na neke standardne igrače. Benfica je igrala bez Eduarda Salvija, dok je Juventus bio bez jednog od ključnih igrača u sredini Artura Vidala.

Ekipa Jorgea Jesusa već od prvog sudijskog zvižduka dala je do znanja gostima iz Torina da im neće priznati apitet favorita. Samo tri minute bile su potrebne Benfici da stekne prednost.

Miralem Sulejmani je odlično iz kornera uposlio argentinskog štopera Ezequiela Garaya koji glavom pogađa mrežu Gianluigija Buffona za veliko slavlje domaćih navijača. 

Juventus je u drugom poluvremenu sve karte bacio u napad u želji da izjednači i stekne veliku prednost pred revanš utakmicu u Torinu. Napadačka igra isplatila im se u 73. minuti kada je Carlos Tevez izjednačio na 1:1.

Primljeni pogodak natjerao je domaćina da ponovo krene prema Buffonovom golu, a terensku nadmoć golom za 2:1 krunisao je Lima u 84. minuti. 

Benfica u Torino ide sa prednošću od jednog gola, ali je Juventus i dalje favorit za plasman u finale zbog gola u gostima. Igrači Juventusa daće sve odsebe kako bi izborili plasman u finale koje će se igrati na njihovom stadionu.


Benfica 1-0 Juventus ALL HIGHLIGHTS GOAL 24.04... by mck21

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.