Bešiktaš remijem kod Konye izbio na drugu poziciju

Super liga, 29. kolo

Bešiktaš remijem kod Konye izbio na drugu poziciju

Fudbaleri Bešiktaša remizirali su na gostovanju kod Konyaspora u okviru 29. kola turske Super lige odigravši 1:1. 

Pogodak Ozyakup iz 69. minute donio veoma prednost gostima iz Istanbula koju su “crno-bijeli” sa Bosfora uspješno čuvali sve do posljednih trenutaka utakmice.

U trenucima kada su gosti razmišljali kako su već osvojili tri nova boda, te sa druge pozicije potisnuli Galatasaray, Gekas je pogodio za izjednačenje i konačnih 1:1. Igrao se treći minut sudijske nadokade.

Bešiktaš sada drži drugu poziciju sa 54 osvojena boda, jednim više u odnosu na Galatu, glavnog konkurenta za poziciju koja naredne sezone vodi u doigravanje za učešće u grupnoj fazi Lige prvaka.

Ekipa koju sa klupe predvodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić za prvoplasiranim Fenerom zaostaje osam bodova, a scenario u kojem bi Fenerbahce ispustio ovu prednost do kraja šampionata Turske, gotovo je nezamisliv.

Super liga, 29. kolo:
Konyaspor - Bešiktaš 1:1(Gekas 90+3 / Ozyakup 69)

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.