Bez pobjednika u baskijskom derbiju

Primera, 37. kolo

Bez pobjednika u baskijskom derbiju

E. Škorić

Baskijski derbi na renoviranom San Mamesu odigrali su Athletic i Real Sociedad, a na kraju nije bilo pobjednika.

Susret nije imao rezultatskog značaja jer je Athletic osigurao četvrto mjesto i nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka, dok je Real Sociedad svejedno u Evropskoj ligi. 

Zapravo, gosti su jedino mogli da do kraja sezone izbore peto mjesto i direktan nastup u Evropskoj ligi, u čijem finalu ove godine igra baš petoplasirana Sevilla.

Athletic je bio bolji u prvom dijelu, ali je početkom drugog poluvremena došao do gola. Iker Muniain je pucao s ruba šesnaesterca i pogodio za 1:0.

Sociedad je petnaestak minuta prije kraja utakmice dočekao svoju šansu. Agirretxe je izašao sam pred golmana domaćih i mirno pogodio za podjelu bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 37. kolo:
Athletic - Real Sociedad 1:1 (Muniain 49/ Aggiretxe 75)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.