Bivši napadač Newcastlea zbog prevare iza rešetaka
Foto: EPA

Nile Ranger osuđen na osam mjeseci zatvora

Bivši napadač Newcastlea zbog prevare iza rešetaka

M. Šljivak

Nekadašnji napadač Newcastlea, te još nekoliko niželigaških klubova Nile Ranger, osuđen je na osam mjeseci zatvora.

Ovaj 25-godišnjak, koji je trenutno pod ugovorom sa niželigašom Southend Unitedom, osuđen je na zatvorsku kaznu zbog prevare koja mu je donijela novčanu korist od 2090 funti.

On je nezakonito koristio ime izvjesne Diane Bloss kako bi s njenog na svoj račun prebacio određenu sumu novca, što ga je na kraju koštalo zatvora i iza rešetaka će provesti narednih osam mjeseci.

Ovo je samo jedan u nizu problema koje je nekadašnji fudbaler Newcastlea napravio. Ranije je često hapšen zbog nasilja i pljački, a dok je nosio dres Blackpoola, postao je poznat po tome da se na treningu pojavio nakon osam mjeseci, tokom kojih je činio razna djela protivna zakonu.

Ranger je važio za velikog talenta u Newcastleu. Ipak, problematični stil života ga je koštao dobre karijere i sada će morati u zatvor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Izvjesno je da će ga ekipa Southenda otpustiti, a u karijeri je ovaj fudbaler pored Newcastlea, Blackpoola i Southand, igrao još za Sheffield Wednesday, Swindon i Barnsley.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi