Blaszczykowski tragičar Poljske: Portugal u polufinalu!

Savladali Poljake na penale

Blaszczykowski tragičar Poljske: Portugal u polufinalu!

Reprezentacija Portugala prvi je polufinalista Evropskog prvenstva u Francuskoj! Portugalci su večeras savladali Poljsku boljim izvođenjem jedanaesteraca (5:3).

Poljaci su mnogo bolje ušli u ovaj meč. Poveli su već u drugoj minuti kada je Grosicki sjajno prošao po lijevoj strani i uposlio Lewandowskog koji je pogodio za 1:0. Poljaci su nakon toga dominirali na terenu, ali većih šansi za povećanje vodstva nisu imali.

Portugal do izjednačenja dolazi u 33. minuti kada su sjajan dupli pas odigrali Sanchez i Nani, a novi fudbaler Bayerna je pogodio mrežu Fabianskog nakon što se lopta odbila od jednog fudbalera Poljske.

U nastavku meča prvi su zaprijetili fudbaleri Portugala i to preko Cristiana Roanalda koji je šutirao pored gola. Poljaci su uzvratili preko Milika u 69. minuti kada je Milik pokušao, ali njegov udarac je odbranio Rui Patricio. 

Portugal je mogao do pobjede u 86. minuti kada je Ronaldo sam izašao pred Fabianskog, ali je promašio čitavu loptu i Poljaci su mogli odahnuti.

Produžeci nisu donijeli gotovo niti jednu šansu na obje strane, jer ni jedni ni drugi nisu mnogo rizikovali pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Tamo su se bolje snašli Portugalci, koji su realizovali svih pet jedanaesteraca. Ključni detalj desio se u četvrtoj penal seriji, kada je udarac Blaszczykowskog odbranio Patricio. 

Pobjedonosni penal za Portugal realizovao je Quaresma, koji je dao znak da veliko slavlje može da počne. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti